keskiviikko 19. joulukuuta 2012

Lupauksia

Olenpas mä nyt ollut järkyttävän huono päivittämään tätä blogia! Koulu loppui maanantaina viimeiseen tenttiin ja tiistaina alkoi heti työt, joten tekemistä on riittänyt. Vaikka olen blogin suhteen ollut laiska niin treenit on sujuneet kuitenkin tosi hyvin, ei havaittavissa laiskuuden merkkejän sen suhteen, päinvastoin! :)

Mä olen nyt noin 6-7 viikkoa treenaillut tuolla kyseisellä ohjelmalla ja ajattelin nyt sitten itse hieman hioa sitä ja aloittaa sitten vuoden alusta uudella ohjelmalla. Saliohjelmaahan pitäisi päivitellä aina vähintään muutaman kuukauden välein, jotta lihakset saa uudenlaista ärsykettä eikä ns. "passivoidu" siihen yhteen ja samaan ohjelmaan. Mä olen nyt tämän viikon ajatellut ottaa hieman rennommin, jotta lihaksetkin saa oikein kunnolla aikaa palautua ja tämmöisen hieman kevyemmän viikon jälkeen on taas varmasti tuplasti enemmän puhtia jatkaa treenailuja. Ja  joulun jälkeen alkaa sitten todellinen treeni! Ja päämärähän olisi päästä kesäkuntoon ;)

Mä en varmastikaan ole ainoa, jolla on toi kesäkuntoon tavoite ja uusivuosihan on hyvää aikaa tehdä tollaisia lupauksia ja aloittaa "uusi elämä". Hirvittää jo valmiiksi se väki määrä, mikä salilla on siinä tammi helmikuun tienoilla,  kun ihmiset toteuttaa näitä uudenvuoden lupauksiaan. Onneksi se yleensä helpottaa siinä helmikuun jälkeen ;)
Tämä ilmiö on vuodesta toiseen aina sama, tehdään hirmuisia uudenvuoden lupauksia, naistenlehdet on täynnä otsikoita, että miten päästään irti joulukiloista ja ohjeita uuden elämän aloittamiseen jne. Sitten vedetään aivan täysillä pari kuukautta ja sen jälkeen kaikki jääkin kokonaan.
Suurin syy tähän ihmisten innostuksen lopahtamiseen on yleensä se, että yritetään liikaa kerralla. Luvataan lopettaa esimerkiksi tupakointi, muuttaa ruokavalio, aloittaa liikunnan harrastus jne. Ja kun se liikunnan harrastus aloitetaan, niin aloitetaan sitten kerralla kunnolla, eli heti käydään viitenä päivänä viikossa salilla ja pari lenkkiä vielä viikkoon. Ei siis ihme jos muutaman kuukauden jälkeen on aivan piipussa ja kiinnostus lopahtaa täysin. Aika moinen muutos nimittäin ihmiselle, joka ei ennen ole juurikaan liikuntaa harrastanut ja ruokavaliokin on ollut vähä sitä sun tätä. Puhumattakaan, että siihen samaan syssyyn joku sattaa vielä lopettaa sen tupakoinin, huh!
Tällaiset elämäntapamuutokset pitäisi toteuttaa aina vaiheittain, eikä haukata liian isoa palaa kerralla. Aluksi voi esimerkiksi asettaa itselleen tavoitteeksi lopettaa sen tupakoinnin, lisätä hieman liikuntaa, esimerkiksi muutama kevyt lenkki viikkoon. Ja hieman alkaa seuraamaan mitä sinne lautaselle päätyy. Sitten kun nämä asiat alkaa rullaamaan voi tavoitteita lisätä ja pienin askelin päästä kohti sitä päätavoitetta. Ei siis edes yritetä saada kerralla kaikkea! Ja pieniä repsahduksia ei saa pelätä! Kukaan ei voi onnistua jos ikinä ei repsahda. Ne repsahdukset on nimittäin juuri niitä, jotka eniten opettaa.
Asetetaan siis itsellemme realistiset tavoitteet, eikä olla liian ankaria itseämme kohtaan :)

Ja tässä olisikin nyt tämän pullukan alun uudenvuoden lupaukset/tavoitteet


  • ensimmäinen tavoite on päästä ensi kesäksi kesäkuntoon. Olisi kiva olla niissä bikineissä ilman että tarvitsee koko ajan vetää vatsaa sisään ja kauhistella niitä jenkkakahvoja. Lupaan siis tehdä parhaani, että ensi kesänä voin ylpeänä keikistellä biitsillä niillä biksuilla!
  • lupaan myöskin lisätä venyttelyä. Oma ja melko suuri paheeni on se, että liian usein unohdan tai en jaksa venytellä. Ja kehonhuollon merkitystähän ei voi ikinä korostaa liikaa
  • lupaan myöskin tarkkailla entistä enemmän mitä suuhuni pistän. Herkut siis pois ja tilalle terveellistä ja puhdasta ruokaa.
  • alkoholin juonti aivan minimiin. Aika harvoin nykyään kyllä muutenkaan tulee juotua, mutta vähennetään vielä lisää. Turhia kaloreita ja rasvaa! Ja se olo mikä on seuraavana päivänä...
Tämä pullukan alku lupaa ja vannoo, kautta kiven ja kannon, että tekee parhaansa edellä mainittujen tavoitteiden saavuttamiseksi.


Ja loppuun vielä viime viikon liikuntapäiväkirja

Ma Spinni 45min
Ti Sali
Ke Spinni 55min
To Sali + spinni 40min
Pe Sali
La 
Su

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti